vrije tekst Tess


Mijn oma werkt vrijwillig in het vogelasiel in Merelbeke. Het is niet alleen voor vogels maar ook voor egels, schildpadden, eekhoorns, vleermuizen, uilen, kippen, eenden, konijnen, soms ook zelfs een ree,........enzovoort.

Er zijn een paar weken geleden ook baby eekhoorns toegekomen en die moesten ze nog eten geven met pap.
Een paar dagen later kwamen er weer eekhoornbaby's bij. Die kwamen daar terecht omdat ze een boom om aan het zagen waren en toen vielen ze eruit. Mijn oma had ze na het wassen in de couveuse gezet omdat ze anders te koud zouden hebben. Ook een egel die deed alsof hij ziek was stak ze erin.

Maar 's nachts is die egel uit zijn bakje gekropen en in het bakje van de drie baby eekhoorns. Hij gaf ze alle drie een beet in de nek en toen waren ze dood. Maar die egel is diezelfde nacht ook dood gegaan omdat hij zich over eten had.
Ook was er een een ree toegekomen maar die is helaas een paar weken geleden gestorven. Zij kwam binnen omdat ze vast heeft gezeten in een prikkeldraad, toen was ze aan de beterhand dus lieten ze haar vrij. 

Maar een paar dagen later kwam er opnieuw een ree binnen maar dat was opnieuw dezelfde ree. Soms help ik ook mee in het vogelasiel ,wel samen met mijn oma want je moet 15 jaar zijn tegen dat je daar alleen mag werken. Er zijn daar ook verschillende afdelingen intensieve zorgen, vleermuizenverblijf, enzovoort......Je kunt daar ook een uitstap doen met je klas. Je kunt daar ook kippen adopteren.


Groetjes Tess

vrije tekst Richard

Arnos deel 3


Om door de grotten van Spiraal te komen moeten Arnos en Isabella 10 vragen oplossen en als ze het fout hadden dan worden ze opgegeten door een grotmonster.

Twee uur later ze zijn door de grot van Spiraal geraakt en dat was niet makkelijk. Nu moesten ze over de verlaten zee. Niemand die de oversteek maakte kwam terug, vandaar de naam.

Er is gezegd dat er daar een zeemonster ligt te slapen en iedereen die hem wakker maakt wordt zijn lunch. Sindsdien heeft niemand ooit de zee overgestoken.

Arnos en Isabella waren geschokt maar plots kwam de oude vrouw Violet die zei: "ik kan jullie helpen om over de verlaten zee te gaan maar dat kost wel iets."

Wat dan? We doen alles?"
Als jullie bij jullie oom zijn, dan zeg je deze woorden "des leso vercario"
"Oké dat doen we. Bestaat het zeemonster echt?"

"Ja het zeemonster bestaat echt maar die is super lief tegen mij. Nu moeten jullie verder met jullie avontuur

Nadat ze de zee waren overgestoken kwamen ze aan in een magisch bos maar dat verhaal is voor een andere keer.
                                                                                                                         
                                                                                                                         Van Richard
😎😎😎

vrije tekst jeff


QuarantaineIedereen zit er in, quarantaine. Er zijn mensen die zich vervelen en er zijn mensen die het leuk vinden. Ik vind dat het best wel vervelend is met al die preteaching. Ik ga toch liever naar school. Je kan dingen doen zoals fietsen en lopen of skeeleren maar na een tijdje heb je alles gedaan en begin je je toch maar te vervelen. Je krijgt schooltaken maar als die taken af zijn, wat doe je dan? In het begin was alles nog een beetje leuk maar intussen zitten we al bijna twee maanden gewoon binnen. Je mag ook niet bij familie of vrienden, je hebt gewoon niets te doen.

Tips voor de quarantaine:

1. Maak een wandeling in je omgeving.
2. Bak koekjes of iets anders.
3. Maak een fietstocht.
4. Maak schooltaken.
5. Lees een paar boeken.

vrije tekst Eneas


Dagelijkse kost

We zitten in een ijskoud gebied. Al dagen wachten we tot het ergste gebeurt. Het wordt licht, fel licht, niets om ons te beschermen.
Vandaag lijkt de dag te zijn dat we worden weggebracht. Twee reusachtige vliegende kuipen brengen ons naar een enorme waterval. Het is er niet fijn. We worden besproeid door ijskoud water. We rillen. We zien overal messen, de één wat scherper dan de andere. Het is oorlog. We hebben niets om ons de verdedigen, we rollen alle kanten op. Mijn kameraden hun hoofd wordt er afgehakt.. Het vel van mijn neef is er al afgeraspt. Ik als eenzame broccoli overleef het door van het aanrecht te rollen. Hier lig ik te verschrompelen in een hoekje onder de kast.

Groetjes,
Eneas

vrije tekst Florian


Lockdown

Bij het begin van de "vakantie" was ik blij dat ik thuis was, maar nu verveel ik me. We hebben de tuin onder handen genomen. Gesnoeid, een paar bomen die in de weg stonden, alle onkruid, gras afgereden. We hadden veel tuinafval maar het containerpark was dicht. Toen de containerpark weer open was zijn we direct gegaan. We moesten lang aanschuiven. We zijn 6 keer gegaan met de camionette

(PAAR DAGEN LATER)
We hadden een palet en die wilden we ombouwen naar een bloemenbak. We hebben eerst alles geschuurd, daarna zijn we planken gaan kopen en daarmee hebben we de onderkant dichtgemaakt. Dan hebben we alles geverfd. De volgende dag zijn we bloemen en aarde gaan kopen. We hebben de bloemen er dan ingestoken. Toen, omdat ik me verveelde heeft mijn mama een trampoline gekocht.


Florian